mandag, september 20, 2021
https://maritime.direct/DMF22

USA sender Maersk skib gennem Hormuz

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Ifølge den amerikanske general Kenneth F. McKenzie Jr., der er chef for U.S. Central Command – der omfatter Mellemøsten, Østafrika og Centralasien – skete det for at bekræfte retten til fri navigation på verdenshavene, herunder gennem Hormuzstrædet.

- Advertisement -

Maersk Chicago var dog ikke overladt til sig selv, ifølge generalen befandt flere droner og amerikanske jagerfly sig over skibet for at sikre, at iranerne ikke blandede sig i sejladsen. Og det gjorde de ikke.

Maersk Chicago er identisk med Maersk Kuantan, der efter det blev bygget i 2007 sejlede for Maersk Line, indregistreret i Singapore. I 2013 overgik skibet til Maersk Line Limited og skiftede i den forbindelse til amerikansk flag.

Det 300 meter lange containerskib har en tonnage på 84.775 DWT og har Norfolk som hjemhavn. Der er ingen danske besætningsmedlemmer om bord.

Redaktionen

(Visited 3 times, 1 visits today)
- Advertisement -

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 23 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner