Datter døber hangarskib med faderens navn

0

“Jeg er så stolt over at være gudmor til dette skib og bringe det til live,” sagde datteren til JFK, da hun lod champagneflasken smadre mod skibssiden under ceremonien på Huntington-Ingalls Industries værftet i Virginia.

Skibet (CVN 79) er i lighed med det første i serien, udstyret med alverdens state-of-the-art teknologier, som f.eks et nyt fremdrivningssystem og et nyt elektromagnetisk elevatorsystem til kampflyene, som dog i det første skib, Gerald R. Ford, var behæftet med flere fejl.

I forhold til den astronomiske pris på 11,4 mia. dollar – ca. 77 mia. kr. – påpeger regeringens revisionskontor, at det John F. Kennedy 1,5 mia. – ca. 10 mia. kr. billigere – end det første skib i serien – og at hangarskibene i denne klasse over den estimerede levetid på 50 år vil reducere de samlede omkostninger med ca. 10 mia. kr.

Det er anden gang, at John F. Kennedy får et amerikansk hangarskib opkaldt efter sig. Det skete første gang i 1967 med CV-67, og dengang var det også præsidentens datter, der døbte skibet. CV-67, der var det sidste amerikanske hangarskib, der blev drevet af fossilt brændstof, indgik i den amerikanske flåde fra 7. september 1968 til 1 august 2007.

Alle sejl var sat til ved indvielsesceremonien i lørdags, der bl.a. andet omfattede en hyldest-video til JFK.

Se en reportage om skibet og indvielsesceremonien herunder – eller se det hele, som det blev livestreamet fra værftet, længere ned på siden.

.

(Visited 1 times, 1 visits today)