Rønne udskibningshavn for havvindmøller

0

”Rønne ligger kun 74 kilometer fra vores operationer ved Arcadis Ost 1, så er havnens kajkonstruktioner designet og konstrueret med en sådan bæreevne, at vi kan sejle vores materiel direkte til kaj, hvorefter det kan lastes og losses direkte og meget tæt på kajkanten vha. vores indlejede crawler cranes. Netop dette er noget, som industrien har brug for”, udtaler Peter Toft Madsen, Head of Port Contracting & Support i MHI Vestas.

Beslutningen skaber glæde på Rønne Havn.

”Jeg er glad for at se, at vores nye specialdesignede infrastruktur bliver taget så godt imod af vores offshore wind-relaterede kunder, og ser frem til at byde MHI Vestas’ mandskab velkommen på havnen”, siger Thomas Bendten, CEO for Rønne Havn.

Hos Bornholms Regionskommune frembringer meldingen fra MHI Vestas også glæde:

”Vi har længe arbejdet for at få del i de mange offshore wind-opgaver der opstår i farvandet omkring Bornholm i disse år. Valget af Rønne Havn til monterings- og udskibningshavn er noget af det bedste der er sket for øen i mange år og jeg ser gode muligheder for, at det kan gavne den lokale beskæftigelse”, siger Winni Grosbøll, Borgmester ved Bornholms Regionskommune.

300.000 tyske husstande kan se frem til CO2-venlig strøm, svarende til 257 MW, når MHI Vestas i starten af juni måned 2022 og cirka 8 måneder frem skal installere 27 af sine V174-9.5 MW havvindmøller på havvindmølleparken Arcadis Ost 1, som ligger nær den tyske halvø Rügen.

Redaktionen

(Visited 3 times, 1 visits today)