De danske fiskere vil ikke overvåges med kamera

0
fisk
Kvotehug på især torsk har øget presset på fiskerne i Østersøen

Det har skabt stor frustration hos de danske fiskere, at Danmark indfører kameraovervågning af fiskeriet. Nu får fiskerne mulighed for at komme af med deres frustrationer direkte til fiskeriminister Mogens Jensen

Fiskerne har sagt højt og tydeligt nej tak til den kameraovervågning, som Danmark har besluttet at indføre i fiskeriet med bundtrawl i Kattegat. Det ”nej tak” kan fiskerne nu få lov til at overbringe direkte til fiskeriminister Mogens Jensen på et møde den 31. januar 2020 i Aalborg.

Det er Danmarks Fiskeriforening, der har indkaldt til mødet, hvor fiskeriministeren vil være til stede til at høre fiskernes kritik og frustrationer, og forklare og forsvare sine planer.

– Det væsentligste ved medlemsmødet er at få ministeren i tale, og at vores medlemmer får mulighed for at tale direkte til ministeren. Det er ham, der vil have kameraovervågning, og det vil vi gerne have en god forklaring på!, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen.

– Vi har en særlig udfordring med torsk i Kattegat, hvor bestanden ikke har det godt. Samtidig er jomfruhummerfiskeriet helt afgørende for fiskerihavnene rundt om Kattegat, og derfor er det vigtigt for regeringen at ramme den rette balance mellem fiskeriet og arbejdet for at genoprette torskebestanden, sagde fiskeriminister Mogens Jensen i forbindelse med beslutningen om kameraovervågning i fiskeriet.

Det er dog en beslutning, som fiskerne er stærkt utilfredse med.

-Kameraovervågning er en unødig mistænkeliggørelse af danske fiskere, og det er spild af ressourcer. Kameraer skaffer ikke flere torsk, lød det fra Svend Erik Andersen om udsigten til kameraovervågning.

(Visited 3 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her