BIMCO: Handelsaftale er blandede bolsjer

0

Peter Sand slår i interviewet – der kan ses herunder – fast, at det helt overordnet set er positivt for shippingindustrien at der nu er indgået en aftale mellem USA og Kina.

Han vurderer at aftalen vil gavne tankskibsmarkedet, og på lidt længere sigt også tørlastmarkedet. Større kinesisk import af amerikanske varer vil derimod ikke have den store effekt for containerrederierne.

Kina forpligter sig i fase 1 af den nye aftale til at øge importen fra USA med 200 mia. dollar – svarende til ca. 1340 mia. kr. – over to år. Samtidig forpligter Kina sig til at bekæmpe tyveri af amerikansk teknologi og undgå valuta manipulation.

Aftalen blev underskrevet onsdag eftermiddag i Det Hvide Hus og er det første reelle skridt i en deeskalering af den handelskrig, der har været i gang siden sommeren 2018.

“Dette er en meget vigtig og bemærkelsesværdig begivenhed,” sagde præsident Trump ved underskrivelsesceremonien ifølge Bloomberg. Han tilføjede, at ændringerne af handelsrelationerne, som ifølge præsidenten har været uretfærdige – “sandsynligvis er den største grund til, at jeg stillede op som præsident.”

Ud over det større indkøb i USA forpligter Kina sig også til at kriminalisere tyveri af amerikanske forretningshemmeligheder, at gøre mere for at bekæmpe salg af piratprodukter online og falske medicinprodukter.
I et brev til den amerikanske præsident skriver den kinesiske leder Xi Jinping, at aftalen beviser, at de to sider kan arbejde sammen og bygge bro over deres uenigheder og betegnede aftalen som “god for Kina, USA og hele verden”.

Danske Rederier ser positivt på handelsaftalen og betegner den i en udtalelse som det første skridt i retning af en mere normal handelssituation mellem landene, der kan være med til at vende den negative udvikling for verdenshandlen.

(Visited 7 times, 1 visits today)