Så er Brexit-loven på plads

0

Overhuset forsøgte til det sidste at få ændret flere punkter i Brexit-loven, men ændringsforslagene blev alle stemt ned i Underhuset, hvor Boris Johnson sidder med et solidt flertal efter valgsejren 12. december.

“Det britiske folk har ventet i over tre år på at få klaret Brexit. Med vedtagelsen af udtrædelsesloven, så er det muligt for os at få det klaret på en ordentlig vis 31. januar,” sagde en talsmand for Johnson onsdag.

Men Brexit er endnu ikke klaret. Tilbage står vanskelige forhandlinger om en lang række nye aftaler med EU, der skal sikre, at landet ikke ved årskiftet træder ud af samarbejdet uden en aftale.

Det er der en stor risiko for, da den engelske premierminister fastholder, aftalerne skal være forhandlet på plads i år, så Storbritannien kan udtræde reelt ved årsskiftet.

Ingen i EU-systemet tror på, at det kan lade sig gøre.

Men foreløbig kan Boris Johnson glæde sig over, at det første skridt i Brexit er taget. Dronning Elizabeth ventes at underskrive loven i dag, og så skal EU Parlamentet godkende Storbritanniens udtræden, hvilket forventeligt sker i næste uge.

Redaktionen

(Visited 1 times, 1 visits today)