Krydstogtskib ikke ramt af frygtet smitte

0

De to kinesiske passagerer ankom til Milanos Malpensa lufthavn 25. januar og gik ombord på krydstogtskibet tidligere i denne uge. Parret har ifølge rapporterne feber og vejrtrækningsproblemer, hvilket kunne være symptomer på, at de led af den frygtede virus.

Selv om de italienske myndigheder har ophævet forbuddet mod, at passagerer og besætningsmedlemmer må forlade skibet, har rederiet valgt at afbryde togtet, hvorfor krydstogtskibet bliver liggende endnu en dag i Civitavecchia, for derefter at vende tilbage til udgangshavnen Savona.

Costa Smeralda er verdens femte største krydstogtskib, og blev leveret til det italienske rederi Costa Crociere i november i fjor.

Den positive udgang på Costa Smeralda kommer samtidig med, at WHO officielt erklærer Wuhan coronavirus for en global sundhedskrise. Mere end 200 mennesker er døde som følge af virussen og 10.000 er smittet – og tallene stiger meget hurtigt. Samtidig er smitten spredt til lande over det meste af kloden.

De danske myndigheder betragter fortsat risikoen for at danske bliver smittet som lav.

Redaktionen

(Visited 2 times, 1 visits today)