UK skal acceptere, at EU får adgang til fiskeri

0

Det er en “uadskillelig” betingelse for en handelsaftale, at vi får lov til at fiske i jeres farvande, siger EU’s chefforhandler Michel Barnier til briterne.

Både EU og Storbritannien afslørede mandag, hvad de gerne vil have ud af de kommende forhandlinger om det fremtidige forhold efter Brexit. De danske fiskere har hidtil hentet op mod en tredjedel af den samlede omsætning i britisk farvand. De har siden briterne stemte for at forlade EU for tre år siden stået i limboland, uden sikkerhed for om de også i fremtiden kan fiske i britisk farvand. I dag ved de heller ikke, om de kan det efter udgangen af 2020. Det vil resultatet af de kommende forhandlinger mellem EU og Storbritannien afgøre. Det kan måske dulme fiskernes tyndslidte nerver en smule, at EU’s chefforhandler Michel Barnier mandag gjorde det klart, at adgang til britisk farvand for EU’s fiskere står meget højt på dagsordenen.

Barnier understregede flere gange, at briterne skal give EU-lande adgang til at fiske i deres farvande. Det er et område, der er særlig vigtigt for Danmark, men også for andre EU-lande.

– Storbritannien skal acceptere, at EU-lande får adgang til fiskeri i deres farvande – og vice versa. Man skal dele kvoter, lød det fra Barnier.

(Visited 2 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her