Japan gør færge klar til corona-evakuerede

0

De japanske myndigheder tager ingen chancer i forhold til at bekæmpe en spredning af coronavirussen, der foreløbig har ramt mindst 25.000 mennesker primært i Kina.

Som et forebyggende træk vil færgen Hakuou, der har 95 kahytter, blive brugt som karantæneskib for evakuerede fra Wuhan-provinsen i Kina, hvor virussen brød ud og har flest ofre, skriver World Maritime News.

Maritime medier verden over beretter i øjeblikket om coronavirussens konsekvenser for shipping og shippingrelaterede aktiviteter.

Topchefen i krydstogt-giganten Royal Caribbean kaldte tidligere i dag coronavirus-udbruddet som den “selvklart største udfordring”, men turde ikke give noget bud på konsekvenserne for branchen.
“Desværre er der ingen, der ved, hvordan dette udbrud vil udarte sig, og vi ved ikke, hvordan det ultimativt vil påvirke os,” sagde Richard Fain, CEO i Royal Caribbean.

Om bord på krydstogtskibet Diamond Princess må 3.700 passagerer og besætningsmedlemmer finde sig i en ufrivillig forlængelse af togtet, fordi skibet ligger 14 dage i karantæne ud for Yokohama efter at 10 om bord er fundet smittet med den farlige virus.

Også rederiet Gentings krydstogtskib World Dream med 1.800 om bord ligger i karantæne ud for Hong Kong, efter at tre passagerer, der gik fra borde den 24. januar, siden er blevet testet postive for coronavirussen.

Virussen rammer også reparationsværfter i Kina, der ellers er travlt optaget af at installere scrubbere i hundredevis af skibe. Værfterne kan ikke give rederne svar på, hvornår de skibe, der allerede er i dok kommer ud at sejle igen – eller hvornår de, der står i kø, kan få deres skibe retrofittet, skriver TradeWinds.

Og som vi har skrevet i en artikel tidligere i dag oplever kinesiske havne et markant fald i container gennemstrømningen som følge af den lavere aktivitet i landet på grund af virussen.

Det smitter også af på landets import af olie, der i 1. kvartal i år står til at falde for første gang siden 2009. Den lavere kinesiske efterspørgsel presser prisen på olie, hvor Brent siden udbruddet i starten af januar er faldet fra knap 70 dollar/tønde til omkring 56 dollar/tønde i starten af februar, skriver World Maritime News.

Redaktionen

(Visited 3 times, 1 visits today)