Øget pres for indsats i Guineagolfen

0

“Myndighederne i Nigeria synes uvillige til at indsætte deres flådestyrker på en måde, der sikrer, at de kan leve op til det internationale ansvar, de har skrevet under på under FN´s havretskonvention,” skrev Angus Frew, der er afgående CEO i Bimco, i en henvendelse til medlemmerne, hvor han angreb de nigerianske myndigheder for “fuldstædig at have fejlet” i bekæmpelsen af pirater fra landet.

Ikke en eneste pirat er blevet pågrebet af den nigerianske flåde siden starten af 2019, hvor pirater har været ansvarlige for kidnapning af omkring 146 søfolk, drabet fire vagter, to døde besætningsmedlemmer og flere kvæstede, påpegede han ifølge Splash.

Han spørger hvorfor det internationale samfund ikke har gjort noget og henviser til, at det tidligere lykkedes for en international koalition af minimere antallet af piratangreb fra somaliske pirater i et havområde, der er fire gange så stort som Guineabugten.

Formanden for ICS, Esben Poulsson, opfordrer også til en international indsats, men var på et ICS-møde noget mere diplomatisk i forhold til Nigeria.

“Vi glæder os over den nigerianske flådes indsats med at indsætte patruljefartøjer i forhold til de rapporterede piratangreb. Stigningen i hændelser i 2019 og i år indikerer imidlertid, hvor langt vi er fra at løse dette lokale problem”.

Også den nyvalgte formand for de europæiske skibsejere i ECSA, Claes Berglund, kritiserede forleden manglen på international indsats i forhold til at bekæmpe pirateriet i området. Han kritik var specifikt rettet mod EU-landenes passivitet.

Og Danske Rederier opfordrede i går “myndighederne herhjemme og i EU til at bremse den stærkt bekymrende udviklng”.

”Vi risikerer, at et dansk skib bliver angrebet, og hvis de respektive lande ikke kan løfte sikkerhedsopgaven, må det internationale samfund træde til nu. Vi kan ikke acceptere, at situationen i Guineabugten er blevet en normaltilstand,” sagde Anne H. Steffensen.

Redaktionen

(Visited 7 times, 1 visits today)