Polaris Banner skal tømmes for brændstof

0

Der er observeret to huller i skibets stævn, men skibets ejer – Polaris Shipping – fastholder at der ikke er sket skade på skibets grundkonstruktion, og at der heller ikke er sæået hul på nogen tanke.

Det oliefilm der tidligere er observeret ved den gigantiske bulkcarrier, er ikke længere at se.

Hvis det er muligt, og sikkert, at trække skibet fri af den sandbanke det hviler på, vil bjærgningsselskabet gøre forsøg på at transportere det til nærmeste havn, for at det kan blive tømt for sin last der.

Det vil dog formentlig kræve, at skibet nødsrepareres på stedet, for at man kan pumpe skibets lastrum tom for vand.

Omstændighederne omkring grundstødningen er fortsat uklare, men oplysninger tyder på, at skibet ramte havbunden i et lavvandsområde, da det var på vej ud af kanalen ved havnen i byen Maranhao, der ligger i det nordlige Brasilien.

Ved bundberøringen opstod der skader på nogle ballasttanke og tomme lastrum, hvilket ført til, at der trængte vand ind i skibet.

Efterfølgende begyndte skibet at krænge faretruende, hvorfor besætningen valgte at sejle det på grund på en sandbanke.

Hele besætningen er reddet i land i god behold.

Redaktionen

(Visited 3 times, 1 visits today)