Launis manglede rejer sidste år

0
fisk rejer
Launis manglede rejer i produktionen sidste år

Lavere kvote og et trægt fiskeri efter rejer kostede for rejefabrikken Launis

Rejefabrikken Launis med mere en 60 år på bagen måtte i sidste regnskabsår tage mod en lussing i form af et millionunderskud.  Direktør Gert Nielsen for rejefabrikken Launis A/S havde ikke forventet, at det i regnskabsåret 1. oktober 2018 til 30. september 2019 skulle blive til et minus på 6,6 mio. kroner. Rejeproducenten havde på forhånd ventet et overskud på godt en mio. kroner.  Men det er selvfølgelig nødvendigt for en fabrik, der forarbejder rejer, at der kommer nok rejer fra havet ind på samlebåndet i fabrikken. Det kneb det med sidste år.

– Vi fik ikke nok råvarer. Der var en lavere kvote på rejefiskeriet og fiskeriet gik dårligt, fortæller direktør og ejer af Launis Gert Nielsen til Food Supply DK.

Tilpasningsår
Launisdirektøren peger også på, at det var et tilpasningssår for virksomheden. Det satte også spor i regnskabet.

I maj 2018  solgte Gert Nielsen størstedelen af sin virksomhed i Ålbæk til Tenax Sild.Tenax Sild i Ålbæk fortsatte produktionen af sild, fiskefrikadeller, kaviar og paté. Launis fortsatte med rejer i Skagen.Det gav  nogle tilpasninger i Launis, der gik fra at være en virksomhed med produktion af forskellige slags fiskeprodukter til en virksomhed, der nu udelukkende satser på rejer.

– Det kræver selvfølgelig en større tilpasning af organisationen. Det gør man ikke bare lige en-to-tre. Vi skal jo tage vare på vores medarbejdere, fastslår Gert Nielsen, der tror på et mindre overskud i indeværende regnskabsår. Rejefiskeriet har bedret sig, og tilpasningerne i Launis efter salget til Tenax Sild er ved at være helt på plads.

(Visited 3 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her