Grøn dag på børsen efter historisk nedtur

0

Nogen mener, at det voldsomme dyk på de amerikanske aktier i går fik yderligere næring, fordi præsident Donald Trump læste forkert, da han holdt tale til nationen om corona-krisen og ukorrekt sagde, at også varer ville blive forhindret i at komme ind i USA fra Schengen-landene i Europa.

Det fik han senere korrigeret i et tweet. Men skaden var sket, og kurserne raslede ned på de amerikanske børser i det største fald siden Black Monday i 1987. Siden fulgte Europa og Danmark, der oplevede det største fald i C25-indekset på en enkelt børsdag, siden det blev introduceret i 2016.

I dag var stemningen på børsen så markant bedre, hvilket også smittede positivt af på rederiaktierne.
Maersk B-aktien er her kl. 15 oppe med godt 8,5 pct., mens Torm følger efter med en stigning på ca. 6,5 pct., mens D/S Norden er oppe med godt ca. 3 pct. og DFDS med godt 4 pct.
Men der er fortsat langt igen, inden niveauet fra starten af året er nået.

Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, forventer en general modreaktion i andet halvår, hvis verdensøkonomien retter sig efter at være blevet hårdt ramt af følgerne af corona i disse måneder. Han ser således ikke de nuværende kursniveauer som en afspejling af en længerevarende økonomisk nedtur.

“Men på kort sigt må aktieinvestorerne indstille sig på store udsving og markant forhøjet risiko for flere kursfald,” skriver Jacob Pedersen i bankens seneste udgave af publikationen Aktiestrategi, ifølge Børsen.

(Visited 3 times, 1 visits today)