USA erklærer national nødsituation

0

Den amerikanske præsident lukkede torsdag ned for alle rejsende fra Schengen-landene og fredag aften dansk tid tog han så det næste skridt: USA er i en national nødsituation på grund af den coronavirus, som præsidenten ellers tidligere har haft svært ved at tage alvorligt.

I forlængelse af udmeldingen meddelte Trump på Twitter, at han havde bedt alle krydstogtrederier om at indstille deres sejladser med øjeblikkelig virkning.

Det havde enkelte gjort i forvejen, bl.a. det hårdt ramte Diamond Cruises og Viking Cruises. Men nu lukker hele Carnival-gruppen, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean og alle øvrige rederier ned for krydstogter frem til efter påske den 9. april.

Rederierne lover deres gæster, at de kan få pengene retur, men de gør også hvad de kan for blot at få dem til at bestille en ny rejse.

Carnival Cruise lover således, at gæster, der vælger at ombooke til en senere dato, kan få op til 600 dollar/kahyt at solde for på et senere togt.

(Visited 3 times, 1 visits today)