Intenst arbejde for at få danskere fra borde

0

Udenrigsministeriet arbejder ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod “benhårdt” på at få alle de 50 danskere, der er strandet på krydstogtskibet Costa Luminosa fra borde i Marseilles, inden skibet skal sejle videre til Savona i det ekstremt hårdt ramte Norditalien.

Omkring 18 danskere, havde i forvejen planlagt at gå fra borde i Marseilles, siger ministeren.

“Vi arbejder benhårdt for at sikre, at de kan komme fra borde og hjem. Men vi håber, at vi kan få alle af borde, fordi skibet skal videre til Italien. Vi skal jo helst se at få dem fra borde inden da,” siger Jeppe Kofod til DR Nyheder og tilføjer:

“Det her er et eksempel på, hvordan verden ser ud i øjeblikket. Myndigheder tager meget vidtgående skridt, og derfor skal man have noget tålmodighed i sager som denne.”

Krydstogtskibet med godt 1.400 passagerer om bord blev tidligt ramt af corona-smitten.
“Allerede da vi sejlede fra Cayman Islands 29. februar, blev en mand taget af skibet og kørt på hospitalet, hvor han døde. Det har senere vist sig, at han var smittet med coronavirus, siger en af de danske passagerer om bord, Fernando Oberreuter, til TV 2.

Derefter er flere passagerer ifølge Oberreuter blevet sat af skibet ved dets anløb i bl.a. Cayman Island, Peru og på Tenerife.

Rederiet Costa Crociere har ikke oplyst hvor mange på skibet, der er smittet med Coronavirus.
Men ifølge en anden dansk passagerer, Ulla Petersen, drejer det sig om 78.

“Vi har været i Caribien og kom til Miami for 14 dage siden. Her kom mange danskere med skibe, som skulle til Venedig. Siden er der registreret 78 personer med coronavirus, så de seneste fem dage har vi ikke haft lov til at forlade vores kahytter, siger Ulla Petersen til TV SYD.

Ud over danskerne på Costa Luminosa er også 15 andre danskere strandet på krydstogtskibet Costa Pacifia. Marseilles har afvist at lade skibet komme i havn. Derfor sejler det i stedet mod Genova i Italien fredag aften, skriver TV 2.

“Det er vi bestemt ikke glade for,” siger en af de berørte danskere, Ole Thisted, til TV 2. Der er ikke meldt om smittede om bord på Costa Pacifia.

Redaktionen

(Visited 4 times, 1 visits today)