Slankekur skal redde kreditor-plan i hus

0

Nedturen har været nærmest uden ende for Solstad Offshore, der blev dannet ved en fusion af det gamle Solstad, Deep Sea Supply og Farstad med de norske shipping-milliardærer John Fredriksen og Kjell Inge Røkke som største aktionærer.

Det kriseramte selskab har igennem længere tid ikke kunne overholde sine forpligtelser overfor selskabets kreditorer, men nu synes der at være opnået enighed om en plan, der vil restrukturere rederiet og konvertere en gæld på 10 mia. nkr. – ca 6,5 mia. kr. – til aktiekapital, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Solstad Offshore skriver, at planen har opbakning fra et stort flertal af aktionærer, obligationsejere, leasingselskaber, kreditorer og långivere.

At vi passerer denne milepæl betyder, at vi fortsat kan drive Solstad Offshore ASA på en kontrolleret måde i disse udfordrende tider med forudsigelighed for vores medarbejdere og kunder verden over. Diskussionerne med interessenterne er konstruktive og vi ser frem til at blive enige med parterne om en restrukturering over de næste uger,” udtaler Lars Peder Solstad, der er CEO i Solstad Offshore ASA.

Restruktureringen betyder, at 37 af flådens ældre eller mindre avancerede skibe sættes til salg eller skrottes, så rederiet gående fremad vil råde over omkring 90 skibe.

Den betyder også, at kreditorernes konverterede gæld vil repræsentere mindst 65-75 pct. af aktierne, mens de eksisterende aktionærer vil sidde tilbage med 0,4 pct. med mulighed for at købe sig op på 2 pct.

Solstad Offshore ASA kom ud af 2019 med et underskud før skat på 2,7 mia. nkr. Året før tabte selskabet 5,8 mia. nkr.

Kilde; Solstad Offshore

(Visited 2 times, 1 visits today)