Fiskerne siger nej til kamera-overvågning

0
Fra venstre ses ”Årets fisker 2019”, fiskeskipper Frank Theodorsen, Fiskeskipper Mads Kølle Hansen, fisker og medlem af kommunalbestyrelsen på Langeland, Ulrik Kølle Hansen, samt venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen. (Foto: Jens Nørgaard)

Fiskeriminister Mogens Jensen, (S) får nu et klar nej til kamera-overvågning hos de danske fiskere. Det stod klar efter ministerens besøg i marts i Frederikshavn og Strandby. Uanset Mogens Jensen føler at han nu er i dialog med fiskerne efter sit ”lynbesøg ” i det nordjyske, så har han totalt mistet sit ”Fingerspitzengefühl” for stemningen og vreden hos fiskerne. Det er overimplementering af EU’s regler for fiskerikontrol og et indgreb uden proportionalitet i fiskernes personlige frihed hedder det i en udtalelse fra Danmarks Fiskeriforening. Danske fiskere vil ikke endnu engang være forsøgskaniner for et ministerielt påfund og eksperiment.

Af Jens Nørgaard

Danmarks Fiskeriforenings formand Svend-Erik Andersen slår derudover fast at opsætning af kameraer på fiskefartøjer er en kraftig overskridelse af den personlige frihed for det enkelte individ. Som det ser ud nu har ministerens og hans embedsfolk glemt at tage retsplejeloven og Offentlighedsloven samt persondatabeskyttelses-forordningen i ed.

Dette lovforslag er sjusk og symbolpolitik. Det bidrager ikke til at sikre et bæredygtigt fiskeri eller til løsning af fiskernes reelle udfordringer. Kort og godt: -Formålet med kameraovervågning er uklart og fremmer kun frustrationerne blandt de danske fiskere, lød det på havnen i Strandby. Ministeren står dog fortsat fast for overvågningen af fiskeriet skal sikre bedre data og fremtidige forvaltning.

Hele artiklen kan findes i FiskerBladet april 2020 her.

(Visited 5 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her