Fyring af skibschef koster minister jobbet

0

Flådeministeren fyrede kommandør Brett Crozie efter at skibschefen bad om tilladelse til, at hangarskibets coronaramte besætning blev bragt i land, for at forhindre smitten i at brede sig yderligere.

“Vi er ikke i krig. Søfolk behøver ikke at dø. Hvis vi ikke reagerer nu, fejler vi i forhold til at tage os af vores vigtigste aktiv – vores søfolk”, skrev kommandør Brett Crozier i et brev til flådeledelsen. Dagen efter fratog flådeministeren kommandøren sin kommando.

Efter fyringen fløj flådeminister Thomas Modly til Guam, hvor hangarskibet havde lagt til, og holdt her en tale til skibets besætning over hangarskibets interne højttalersystem, hvor han beskrev kommandør Brett Crozie som dum og naiv, og uegnet til at stå i spidsen for et hangarskib.

Flådeministerens beskrivelse af kommandøren står i skærende kontrast til besætningens opfattelse af den nu tidligere skibschef. Besætningen hyldede kommandør Brett Crozier da han forlod hangarskibet efter at være frataget sin post.

Flådeministeren begrundede fyringen af kommandør Crozier med, at han burde have forudset at brevet til flådeledelsen ville blive lækket, og at han derved afslørede at hangarskibet ikke var fuldt kampdygtigt.

Det atomdrevne hangarskib USS Theodore Roosevelt har plads til 5.000 om bord, men menes aktuelt kun at have omkring 4.000 om bord

Redaktionen


Redaktionen

(Visited 4 times, 1 visits today)