Ny donation giver hurtigere søredning

0

”For Dansk Søredningsselskab er den nye båd et løft op i en ny liga. Vi får en båd, som hurtigt og i alt slags vejr kan hjælpe til søs og samtidig er der gjort alt for at give mandskabet en sikker og effektiv platform at arbejde på”, siger formand for Dansk Søredningsselskab Ole Lyngenbo.

Båden, som er en såkaldt 8 meter High Speed Rescue Boat, vil blive leveret i uge 42 i 2020, hvorefter den skal operere i Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord.

Dansk Søredningsselskab har et tæt samarbejde med det statslige redningsberedskab JRCC i Karup.

”Donationen er en anerkendelse af det arbejde, som vi udfører. I Danmark hvor fritidsaktiviteten til søs er stor, er det vigtigt, at hjælpen er hurtig til stede, hvis uheldet er ude. Med den nye båd er vi sikre på at Dansk Søredningsselskab kan gøre det endnu bedre”, siger Ole Lyngenbo.

Båden er udviklet i et samarbejde mellem bådværftet Swede Ship og det svenske søredningsselskab. Båden anvendes af både det svenske og det norske redningsselskab. Det svenske redningsselskab har besluttet, at båden skal findes på alle redningsstationer i Sverige.

Dansk Søredningsselskab har 11 stationer fordelt over hele Danmark, der drives af 270 frivillige, som er klar til at yde assistance hele året. Dansk Søredningsselskab er en almennyttig forening der financierers af frivillige medlemskaber

Redaktionen

(Visited 3 times, 1 visits today)