174 lande kunne ikke blive enige: Ingen aftale om fragtskibes CO2-udledning

0
Arkivfoto.

Medlemmerne af FN søfartsorganisation, IMO, mødtes i sidste uge for at forhandle om en reduktion af fragtskibes CO2-udledning, men flere store nationer satte sig på tværs.

Søfart står for tre procent af verdens CO2-udledning, og som det ser ud nu, vil udledningen stige med 15 procent over de kommende år. Derfor mødtes de 174 medlemmer af FNs søfartsorganisation, IMO, virtuelt i sidste uge for at forhandle om bedre udnyttelse af brændstof per transporteret enhed i 2030. Men den mission var ifølge Danske Rederier meget langt fra at lykkes. Det skriver Finans.

Direktør for miljø i brancheforeningen Danske Rederier, Maria Skipper Schwenn, er skuffet over udfaldet. Hun bebrejder især store nationer som Kina, Inden og USA for at stille sig i vejen for, at der kunne blive enighed om en aftale, der bliver håndhævet og dermed garanterer reelle reduktioner.

– Man kunne godt blive enige om tekniske tiltag. Men det operationelle, altså hvordan man opererer skibet og laver en plan på hvert skib for at nå reduktionsmålet i 2030 – det ville man ikke gøre obligatorisk før 2026, siger Maria Skipper Schwenn til Finans. Den 16.-20. november bliver der afholdt et nyt møde i IMO’s miljøkomité.

(Visited 2 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her