Esbjerg får et “Offshore Academy”

0
Foto: MChe Lee, Unsplash.

En ny uddannelse, der skal ruste vindmøllebranchen til de kommende års stigende efterspørgsel på arbejdskraft, ventes klar indenfor et par år.

I takt med et øget globalt fokus på grøn energi, vil behovet for faglært mandskab indenfor vindmølleindustrien stige eksponentielt. Det vurderer Giles Dickson, der er administrerende direktør i vindmølleindustrien europæiske brancheorganisation Wind Europe, og det er en af årsagerne til, at Esbjerg Havn i de kommende år etablerer en uddannelse under arbejdstitlen, der skal uddanne nye folk i den voksende industri. Det skriver Jydske Vestkysten.

– For at kunne nå i mål med den ambitiøse havvindmålsætning skal mange europæiske havne udvide deres kapacitet. Men som det er nu, så er Esbjerg den vigtigste offshore-havn i Europa. Vores forventning er, at det kan fortsætte. Ikke mindst fordi der er mulighed for at udbygge havnen, og der er 130 millioner euro parat til at blive investeret i udbygningen af faciliteter, siger Giles Dickson.

Uddannelsen har foreløbig fået arbejdstitlen “Offshore Academy”, og det forventes, at den står klar indenfor få år. Hvor det vurderes, at der er i dag er omkring 77.000 mand, der arbejder direkte med offshore-vind, ventes tallet at være steget til omkring 200.000 mand på europæisk plan inden 2030.

(Visited 13 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her