Investeringer i rumteknologi skal begrænse udledninger på havet

0
Foto: Nasa, Unsplash.

Storbritannien vil bruge satellitanalyse til overvågning af drivhusgasser og udledninger fra skibsflåder

Storbritanniens Rumagentur skal føre tilsyn med fem nye tech-projekter, hvoraf et af dem vil være forskning foretaget af University of Leicester, som har til hensigt at overvåge kulstofudledninger på havet. Dette blev meddelt i en pressemeddelelse i går.

– Den kommende finansiering vil løfte nogle af landets mest ambitiøse rumsamarbejder og potentielt set sætte gang i banebrydende teknologier, som vil kunne hjælpe Storbritannien med de globale udfordringer, vi står overfor i forbindelse med at reducere kulstofudledningerne, sagde videnskabsminister Amanda Solloway.

Det britiske Space Tech-firma Redshift Associates Ltd. vil i samarbejde med University of Leicester udvikle et analysesystem, som kan spore udledninger fra skibe samt etablere udledningsrevisioner af flåder og individuelle fartøjer. Projektet er baseret på tidligere arbejde med udvikling af analyseløsninger til havne.

(Visited 18 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her