Rekordmange studerende kommer i praktik til søs

0
Foto: Danske Rederier

Der er tale om en rekord, når rederierne tager imod flere studerende til praktikophold til søs. Tilsammen har Danske Rederiers medlemmer leveret 480 blå praktikpladser i 2020.

Skal man lære at sejle, må man til søs. Og i år kommer rekordmange af de maritime studerende en tur på havet som en del af deres uddannelse. I en ny opgørelse Danske Rederier har lavet blandt medlemmerne, viser det sig, at de i år stiller 480 praktikpladser til rådighed for de studerende på de maritime uddannelser. De 480 pladser er opgjort i årsværk, da praktikperioderne veksler, og det ikke en-til-en med antal studerende.

En stor del af pladserne er gået til studerende på MARTEC i Frederikshavn, hvor blandt andre de nye bachelorskibsførere alle er klar til komme en tur på havet. Pladserne er fordelt mellem navigatører, maskinmestre skibsassistenter, dualassistenter og en enkelt skibsteknikerlærling.

Og det er en melding, som glæder uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen:

– Det er ingen hemmelighed, at mit hjerte banker for det maritime erhverv. Det udfylder en meget vigtig rolle for Danmark, og de mennesker der beskæftiges til søs. Derfor er det er en både glædelige og vigtig rekord. Det er det samspil, der skal til mellem det offentlige og private for at sikre, at der fortsat vil være kvalificeret arbejdskraft til en stolt søfartsnation som Danmark, siger administrerende direktør i Danske Rederier, Ane Halsboe-Jørgensen.

Tidlig indfrielse af garanti
I starten af 2019 garanterede Danske Rederier, at man ville stille med 350 praktikpladser hvert år. Den garanti er mere end indfriet i 2020.

– MARTEC startede vores første skibsførerbachelor hold op i august 2020 og har fået nogle fantastiske og ambitiøse unge ind på uddannelsen. De har lyst til udfordringer og glæder sig til deres første praktikforløb, som kommer allerede ½ år inde i uddannelsen. Vi har oplevet en helt uvurderlig support fra Danske Rederiers praktikkontor, og allerede nu har alle vores studerende fået deres første praktikplads, som de starter på til januar 2021, siger Pia Ankerstjerne, direktør for MARTEC.

På trods af de rekordmange udbudte praktikpladser i år er der dog stadig studerende, som mangler pladser. Forklaringen skal findes i, at optaget af studerende i år ligeledes har været rekordstort. 860 blev i sommer optaget via den koordinerede tilmelding, det er er en stigning på 22 procent ift. 2019.

– Vi har markeret os og brandet os over for de unge i de største folkeskoleklasser i en række år nu. Det begynder at give resultater. Flere studerende har valgt os i Det Blå Danmark, og nu må vi også vise, at vi vil vælge dem. Vi skal selv bruge arbejdskraften lige om lidt, så jeg håber, at vi kan få skrabet de sidste praktikpladser sammen, så alle kommer en tur på havet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

(Visited 61 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her