juli 6, 2022 07:25

Hirtshals Havn i maritimt samarbejde med lokal skole

Foto: Hirtshals Havn
Foto: Hirtshals Havn

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Georg Stage på ungdomsøen
Dropper København - Georg Stage afslutter togt ved Tall Ships Races
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
 Øyvind Gravås, Woldcam AS
74 medarbejdere sendt hjem - Strejke lukker tre norske oliefelter
Skagen havn
Skagen Havns nye bestyrelse er trukket i arbejdstøjet

Eleverne på Lundergårdskolen i Hjørring skal lære om erhverv og samfund på Hirtshals Havn, og samarbejdet er sådan en god ide, at den er blevet eksporteret til Norge.

Med projektet Brobyg Nord får elever på Lundergårdskolen i Hjørring mulighed for at se og opleve det nordjyske samfund og nordjyske erhverv på en ny og anderledes måde, end de er vant til. Eleverne får lov at se, røre og smage på det minisamfund, en havn er, med folk med forskellige funktioner, som skal løse mange forskelligartede opgaver. Det oplyser Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

Projektet involverer også Fjord Line, som åbner sine skibe, så eleverne kan få et indblik i, hvordan livet til søs er. Og ideen bag Brobyg Nord er blevet kopieret i Bergen, hvor en norsk skole gør sig tilsvarende opdagelser på den lokale havn. Eleverne på Lundergårdskolen skal korrespondere med de norske elever hele vejen igennem projektet, og det hele ender med en rejse til Norge med Fjord Line, hvor de skal besøge deres venskabsklasse i Bergen for at udveksle erfaringer.

– Ved at deltage i projektet “Brobyg Nord”, kan vi give skoleeleverne et indblik i de muligheder, som hele den maritime sektor rummer. Samtidig kan vi fra erhvervslivets side være med til at åbne elevernes øjne for, hvor vigtigt det er at kunne samarbejde og ikke mindst at kunne samarbejde med andre nordiske lande, siger Jens Kirketerp Jensen, som er administrerende direktør hos Hirtshals Havn.

På længere sigt ønsker Hirtshals Havn gennem projektet at skabe vækst hos virksomhederne inden for det maritime og derigennem bidrage til den fremtidige udvikling af samfundet. Samtidig vil projektet bidrage til et styrket samarbejde med Bergen Havn, Fjord Line og undervisningssektoren.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Hong Kong Government Flying Service 1
Voldsom video: Skib knækket under tyfon - 27 søfolk forsvundet
Ærøxpressen
To gange på to uger - Dansk færge kolliderer med kajanlæg
Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
CSSC Cape Town i Fredericia Havn
Flotte fotos: Her losses 25.000 tons soya i Fredericia

Relaterede artikler