Hirtshals Havn i maritimt samarbejde med lokal skole

0
Foto: Hirtshals Havn

Eleverne på Lundergårdskolen i Hjørring skal lære om erhverv og samfund på Hirtshals Havn, og samarbejdet er sådan en god ide, at den er blevet eksporteret til Norge.

Med projektet Brobyg Nord får elever på Lundergårdskolen i Hjørring mulighed for at se og opleve det nordjyske samfund og nordjyske erhverv på en ny og anderledes måde, end de er vant til. Eleverne får lov at se, røre og smage på det minisamfund, en havn er, med folk med forskellige funktioner, som skal løse mange forskelligartede opgaver. Det oplyser Hirtshals Havn i en pressemeddelelse.

Projektet involverer også Fjord Line, som åbner sine skibe, så eleverne kan få et indblik i, hvordan livet til søs er. Og ideen bag Brobyg Nord er blevet kopieret i Bergen, hvor en norsk skole gør sig tilsvarende opdagelser på den lokale havn. Eleverne på Lundergårdskolen skal korrespondere med de norske elever hele vejen igennem projektet, og det hele ender med en rejse til Norge med Fjord Line, hvor de skal besøge deres venskabsklasse i Bergen for at udveksle erfaringer.

– Ved at deltage i projektet “Brobyg Nord”, kan vi give skoleeleverne et indblik i de muligheder, som hele den maritime sektor rummer. Samtidig kan vi fra erhvervslivets side være med til at åbne elevernes øjne for, hvor vigtigt det er at kunne samarbejde og ikke mindst at kunne samarbejde med andre nordiske lande, siger Jens Kirketerp Jensen, som er administrerende direktør hos Hirtshals Havn.

På længere sigt ønsker Hirtshals Havn gennem projektet at skabe vækst hos virksomhederne inden for det maritime og derigennem bidrage til den fremtidige udvikling af samfundet. Samtidig vil projektet bidrage til et styrket samarbejde med Bergen Havn, Fjord Line og undervisningssektoren.

(Visited 47 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her