Brancheforening: Adskil private- og erhvervsrejser

0
Jenny Braat. Foto: Danske Maritime.

Hvis regeringen gennemfører et krav om karantæne for alle, der rejser ind i Danmark, vil det få store konsekvenser for den maritime branche, vurderer Dansk Maritime.

Danske Rederier anbefalede i sidste uge regeringen at undtage søfolk om kravet om, at alle, der rejser ind i Danmark, skal i karantæne, og nu kommer brancheorganisationen Danske Maritime med en lignende opfordring til politikerne.

Regeringen lægger op til at ville indføre et generelt krav om karantæne/selvisolation på op til 10 dage for alle ved indrejse til Danmark – herunder erhvervsrejsende. At gennemføre danske særkrav, som også rammer erhvervsrejsende, vil være en unødig stor belastning af virksomhederne, hvis konkurrenceevne i forvejen er stærkt svækket som følge af krisen. Det skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse.

Brancheforeningen frygter, at nye strenge karantænekrav vil give både betydelige meromkostninger samt tab af omsætning og dermed arbejdspladser, og at karantænekravet reelt vil betyde, at virksomhederne må opgive at sende medarbejdere afsted for at løse opgaver i udlandet. Samtidig vil der være risiko for, at virksomheder herhjemme, der har stærkt behov for udenlandsk arbejdskraft, vil skulle sætte aktiviteter i bero eller afvise at løse nye opgaver. Derfor opfordrer Danske Maritime Folketinget til at skelne mellem private og erhvervsmæssige rejser.

– Der er brug for meget stor omtanke ved forhandlingsbordet, og vi vil gerne appellere til, at Folketinget ikke forværrer forholdene for vores erhvervsliv. Virksomhederne i den maritime industri kæmper i forvejen for at overleve krisen på et stærkt konkurrencepræget marked, og vi ved, at kunderne søger udenom Danmark og danske virksomheder, hvis der bliver spændt ben for muligheden for at yde rådgivning og service til tiden. Dette vil få store negative konsekvenser, som vi gerne vil advare om. Vores medlemsvirksomheder kan simpelthen ikke tåle flere byrder, hvis de skal have en chance for at komme ud på den anden side af krisen, så selv om vi bakker op om at minimere smitten, må vi på det kraftigste advare mod dette specifikke tiltag”, siger Jenny Braat, administrerende direktør hos Danske Maritime.

(Visited 66 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her