En ordentlig økonomisk kindhest til Wärtsilä i 2020

0
Foto: Wärtsilä.

Røde tal over næsten hele linjen var, hvad 2020 bød på for Wärtsilä. Omsætningen faldt med 11 procent.

Wärtsiläs regnskab for 2020 var en mindre økonomisk katastrofe, især hvis man sammenligner med året før. Årets driftsresultat på knap 2,3 milliarder kroner var knap 38 procent lavere i 2020 end i 2019 svarende til et fald på 1,41 milliarder kroner. Den helt store årsag til de røde tal var et massivt fald i antallet af ordrer.

– 2020 var et år uden fortilfælde, hvor Wärtsilä blev hårdt ramt af udbruddet af coronavirus og de restriktioner, der blev implementeret på globalt plan for at begrænse pandemien. Antallet af kontrakter på fartøjer faldt til rekordlavt niveau, og investeringer og vedligeholdelsesprojekter blev udskudt, siger administrerende direktør Jaakko Eskola i en pressemeddelelse.

Ordreindtaget faldt med 18 procent til 33 milliarder kroner, mens virksomhedens omsætning faldt med 11 procent til 34 milliarder kroner. Wärtsiläs resultat før skat faldt med 39 procent til 1,42 milliarder kroner.

Læs heller Wärtsiläs regnskab for 2020 her.

(Visited 113 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her