Tilfredshed hos Danske Maritime med nye karantænekrav

0
Jenny Braat. Foto: Danske Maritime.

En ny lov stiller krav om test og isolation for tilrejsende til Danmark, men loven indeholder undtagelser for erhvervsrejsende, og det hilses velkommen af Danske Maritime.

Folketingets har vedtaget en lov, der giver mulighed for at stille krav om test og isolation for personer, der rejser ind i Danmark, herunder danske statsborgere. Den nye lov vil betyde, at de gældende anbefalinger om at lade sig teste og gå i isolation i 10 dage – med mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse – bliver til krav, skriver.

Loven indeholder imidlertid undtagelser, som er væsentlige for Danske Maritimes medlemmer, skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse. Personer, der hyppigt krydser grænsen som nødvendigt led i varetagelsen af deres arbejde, er undtaget fra kravet.

Tilsvarende er også vandrende arbejdskraft omfattet af undtagelserne, idet udlændinge, der rejser ind for at arbejde, levere varer eller tjenesteydelser på tværs af grænsen, eller som har et andet anerkendelsesværdigt formål, heller ikke vil være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager disse opgaver.

De nye bestemmelser stiller betydelige krav til virksomhederne, men administrerende direktør hos Danske Maritime, Jenny Braat, glæder sig over, at de nye karantænekrav tager hensyn til erhvervsrejsende:

– Undtagelserne er helt afgørende for, at de maritime virksomheder kan fortsætte deres arbejde i og uden for Danmark. Danske Maritime har vedholdende understreget overfor Folketinget, at vores medlemmers arbejde – som del af eksportindustrien – naturligvis må anses for anerkendelsesværdigt. Det har vi sammen med flere andre toneangivende organisationer kæmpet for i en længere periode, hvor vi har været i tæt dialog med Folketinget. Så jeg er utrolig glad for at se, at man fra politisk side har anerkendt det åbenlyse behov for, at rejsende erhvervsdrivende selvfølgelig skal kunne passe deres arbejde – hånd i hånd med, at vi passer på hinanden og nedbringer smitterisikoen, siger hun.

Folketinget har samtidig vedtaget, at arbejdsgivere, der beskæftiger tilrejsende arbejdskraft, skal sørge for, at disse arbejdstagere PCR-testes for covid-19 efter indrejse i Danmark. Der stilles i loven ligeledes krav om, at arbejdsgiveren og selvstændige uden ansatte, som er tilrejsende arbejdskraft, selv skal sørge for at blive PCR-testet for covid-19 efter indrejse i Danmark.

Arbejdsgivere skal over for Arbejdstilsynet skriftligt kunne dokumentere, at der er foretaget test for covid-19, og arbejdsgivere skal desuden udarbejde en skriftlig plan for covid-19 test for tilrejsende arbejdskraft. De to love vil træde i kraft ved bekendtgørelse i Lovtidende, hvilket forventes at ske inden for ganske kort tid.

(Visited 72 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her