Ubåd kolliderer med fragtskib

0
Arkivfoto: Den japanske kystvagt.

Tre besætningsmedlemmer kom til skade, da en ubåd mandag sejlede ind i et fragtskib ud for Kochi i Japan.

I det sydvestlige Japan kolliderede ubåden Soryu mandag med fragtskibet Artemis ud for Kochi. Ubåden var i gang med en træningsøvelse og var på vej op mod overfladen, da kollisionen skete. De lokale myndigheder oplyser ifølge Søfart, at mindst tre sømænd i ubåden kom til skade under sammenstødet. Der var angiveligt ingen tilskadekomne på fragtskibet.

Ifølge Maritime Executive oplyser Japans forsvarsminister, Nobuo Kish, at da besætningen i ubåden så fragtskibet gennem ubådens periskop, kunne de ikke nå at ændre retning. Kollisionen resulterede i store skader på ubåden, der blandt andet fik beskadiget sit kommunikationsudstyr og i timevis ikke kunne komme i kontakt med sin base.

Der var ingen umiddelbare skader på Artemis. Japan har 11 ubåde af Soryu-klassen. Det er knap 3.000 tons tunge dieselfartøjer, som ved hjælp af et specielt luftuafhængigt fremdriftssystem kan holde sig neddykket i flere uger ad gangen. De er bevæbnet med torpedoer og Harpoon-missiler.

(Visited 120 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her