Maersk Drilling og Equinor forlænger samarbejde

0
Foto: Maersk Drilling.

Hybridriggen Maersk Interprid skal bore en brønd i Martin Linge-feltet i Norge for Equinor. Aftalen er i omegnen af 183 millioner værd.

Norske Equinor har udnyttet sin option i en kontrakt med Maersk Drilling, der betyder, at riggen, Maersk Interprid, skal bore en brønd mere på Martin Linge-feltet cirka 180 kilometer ud for Bergen. Arbejdet ventes at vare i 180 dage, og aftalen er omkring 183 millioner kroner plus bonusser værd, oplyser Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

– Vores samarbejde med Equinor har fokus på omkostningseffektivitet og ansvarlig, lav-emissions boring, og vi ser frem til at fortsætte rejsen med Maersk Intrepids lovende første resultater med at reducere CO2-udledninger, siger Morten Kelstrup, der er COO i Maersk Drilling.

Arbejdet begynder efter planen i september, og i aftalen indgår bonusser for en reducering af CO2-udledninger og NOx-partikler. Maersk Interprid er den første hybridrig, Maersk Drilling har ombygget. Ved de første tests reducerede den CO2-udledningen med cirka 25 procent og NOx-partiklerne med 95 procent sammenlignet med en almindelig rig. Maersk Interprid arbejder i forvejen i Martin Linge-feltet.

(Visited 20 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her