Grimt minus for Maersk Drilling i 2020

0
Foto: Maersk Drilling.

Coronakrisen og store prisfald på olie gav Maersk Drilling et underskud på over 10 milliarder kroner i 2020.

Mens Maersk Drilling kan glæde sig over, at omsætningen i 2020 på cirka 6,7 milliarder kroner var en smule bedre end ventet, er der ikke meget at smile over på bundlinjen. Et hårdt år med coronapandemi og store olieprisfald gav et minus på mere end 10 milliarder kroner, fremgår det af årsrapporten, som Maersk Drilling har offentliggjort fredag morgen. Alligevel er koncernchef, Jørn Madsen, tilfreds.

– Jeg er stolt over, at vi klarede os igennem stormen, især efter en stærk operationel præstation under meget vanskelige omstændigheder. Takket være vores gode kundeforhold ser vi en stigende kommerciel aktivitet som det også fremgår af den betydelige stigning i vores kontrakter i begyndelsen af 2021. Vi vil fortsat optimere vores forretning, så vi forbliver godt positioneret på markedet og fortsat går forrest med ambitioner for klimaet, siger han i en kommentar til årsregnskabet.

Maersk Drillings driftsoverskud for året var på knap 1,8 milliarder kroner, og selvom det var en my bedre end forventet, var det stadig markant lavere end 2019, hvor driftsoverskuddet lå på over 2,5 milliarder kroner.

Det forventes, at olieprisen vil stige mærkbart i løbet af 2021, og det får Jørn Madsen til at være yderligere optimist for det kommende år.

– Vores overskudsprognose for 2021 er delvist sikret gennem et backlog af kontrakter. Hvis vi skal nå den pæne ende af 2021-prognosen kræver det, at der sikres yderligere kontrakter inden for både Nordsøen og den internationale division, siger han.

Maersk Drilling forventer anlægsinvesteringer i niveauet 736 til 859 millioner kroner i det kommende år. Selskabets gæld er målt på gearing steget til 3,7 gange driftsindtjeningen ved udgangen af 2020 mod en gearing på 2,6 gange i 2019.

(Visited 17 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her