Ørsted springer ud i polsk eventyr

0
Foto: Ørsted

Polske PGE og Ørsted skal sammen opføre og drive to havvindprojekter i Østersøen. Det første ventes klar i 2026.

Ørsted og Polska Grupa Energetyczna S.A. (‘PGE’) har underskrevet en aftale om at etablere et 50/50-joint venture, der skal udvikle, opføre og drive to havvindprojekter i Østersøen, som tilsammen har en potentiel kapacitet på op til 2,5 GW. Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Ørsted vil tegne nye aktier, der udgør 50 procent af den samlede aktiekapital i PGEs to havvindprojekter Baltica 2 og Baltica 3, der har en kapacitet på henholdsvis 1,5 og 1 GW. Tegningskursen for de nyligt udstedte aktier i Baltica 2 og 3 vil beløbe sig til op mod 1,1 milliarder kroner.

Begge projekter er berettiget til at blive inkluderet i Polens tildelingsrunde for havvindprojekter i 2021, hvor en kapacitet på i alt 5,9 GW forventes tildelt. Baltica 3 er det mest fremskredne af de to projekter, og det vil kunne blive idriftsat i 2026. Transaktionen er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes afsluttet i første kvartal af 2021.

– Polen har vist sig som den nye pioner inden for havvind i Østersøen, og vi er meget glade for at komme ind på det polske marked med dette joint venture med PGE. Med denne transaktion bliver Ørsteds enestående erfaring med at udvikle og opføre store havvindmølleparker kombineret med PGEs omfattende viden om og erfaring med det polske el-marked og dets lovgivningsmæssige rammer. Vores nye joint venture er stærkt engageret i at indfri den polske regerings ambitiøse planer for udbygning af havvind, siger omfattende viden om og erfaring i det polske energimarked og dets lovgivningsmæssige rammer, siger Martin Neuberg, der er viceadministrerende direktør i Ørsted.

(Visited 55 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her