Borgmestre: Udnyt Femern-potentiale med fremskudt havn

0
Foto: Sund og Bælt.

Tre borgmestre og en række erhvervsorganisationer vil have fremskudt færgehavnen i Tårs på Lolland, så rejsetiden mellem Lolland og Langeland kan halveres. De har derfor oprettet “Rute 9 Komitéen”, der skal skubbe til Christiansborg-politikerne.

Hvis man i dag skal fra Tårs på Lolland til Spodsbjerg på Langeland, tager det 45 minutter til søs. Men hvis der bygges en fremskudt havn ud for Tårs, så færgen undgår den lave vandstand i den nuværende havn, kan sejladsen halveres til 22 minutter, og det vil være muligt med afgang hver halve time frem for den nuværende timedrift. Det ser borgmestrene i hhv. Guldborgsund, Lolland og Langeland ifølge TV2 Øst stor fidus i, og de vil derfor sammen med en række erhvervsorganisationer råbe politikerne på Christiansborg op.

– Det handler om at udnytte Femern Bælt-forbindelsens fulde potentiale. En udbygning af færgehavnen i Tårs vil halvere overfartstiden på Spodsbjerg-Tårs-ruten og åbne for nye muligheder i syd og mod vest og skabe en helt ny sammenhængskraft, siger Tonni Hansen (SF), borgmester i Langeland Kommune og formand for den samarbejdende gruppe, der kalder sig for “Rute 9 Komitéen”.

Projektet indebærer konkret en op til 3,5 kilometer lang bro og en ny havn på en kunstig ø ud for Lollands Kyst. En undersøgelse af havnen fra 2018 viser, at det vil koste mellem 1 milliard og 1,6 milliarder kroner at fremskyde havnen afhængigt af, om den bygges 2,5 eller 3,5 kilometer ud i Langelandsbælt, og om det er med eller uden cykelsti.

(Visited 244 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her