juli 6, 2022 02:02

Flensborg Skibsværft på vej op til overfladen igen

Blandt den håndfuld af successkibe fra nullerne på Flensborg skibsværft er Ro/Ro fartøjer som Ficaria Seaways fra 2006. Skibet sejler i dag på rederiets fragtrute mellem Göteborg, Brevik i Sydnorge og Immingham UK og Vice Versa. Foto: DFDS.
Blandt den håndfuld af successkibe fra nullerne på Flensborg skibsværft er Ro/Ro fartøjer som Ficaria Seaways fra 2006. Skibet sejler i dag på rederiets fragtrute mellem Göteborg, Brevik i Sydnorge og Immingham UK og Vice Versa. Foto: DFDS.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Georg Stage på ungdomsøen
Dropper København - Georg Stage afslutter togt ved Tall Ships Races
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
 Øyvind Gravås, Woldcam AS
74 medarbejdere sendt hjem - Strejke lukker tre norske oliefelter
Skagen havn
Skagen Havns nye bestyrelse er trukket i arbejdstøjet

Som en anden fugl Føniks genopstår Flensborg skibsværft – FSG Flensburger Schiffbaugesellschaft – efter at have ført en tilbagetrukket tilværelse de senere år med en truende konkurs hængende over hovedet og efterfølgende masseafskedigelser. Politisk snilde i Tysklands nordligste forbundsland Slesvig-Holsten og ny investor har gjort det muligt at redde værftet og dermed arbejdspladser fra flere end 500 til nu 360 personer.

Af Jens Nørgaard

Samtidig har FSG modtaget sin første ordre på bygning af en ny Ro/Ro færge til aflevering i april 2022. Derudover er der underskrevet en hensigtserklæring om bygning af et søsterskib. Det sikrer værftet frem mod 2024. Netop Ro/Ro skibe har været skibsværftets store gennembrud på det internationale shippingmarked i nullerne efter årtusinde skiftet bl.a. til DFDS og tyrkiske interesser.

Manden der fik sat skub i værftet i starten af nullerne var den dynamisk direktør Peter Sierk og investeringsselskabet Münchner Orlando Management GmbH. Selskabet overtog i 2008 værftsforretningen fra familierederiet Oldendorff Carriers i Lübeck.

En ny strategi blev lagt for dagen herunder hensyntagen til nye transportveje og muligheder i skibsbygning. Varetransporten mellem lande og landsdele skulle forenkles og systematiseres. Det blev introduktionen til de nye fragtfærge typer Roll On/Roll Off. Det skete i tæt dialog med DFDS, det tyrkiske rederi Ulusay Sealines og canadiske Oceanex. Oveni fulgte et par heavy lift fartøjer til Roll Dock i Holland.

Læs resten af historien i den seneste udgave af Maritime

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Foto Hong Kong Government Flying Service 1
Voldsom video: Skib knækket under tyfon - 27 søfolk forsvundet
Ærøxpressen
To gange på to uger - Dansk færge kolliderer med kajanlæg
Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Screenshot 2022-07-04 at 11.31
Skønne billeder: 31 nye maskinmestre dimitterer fra Martec
CSSC Cape Town i Fredericia Havn
Flotte fotos: Her losses 25.000 tons soya i Fredericia

Relaterede artikler