Hanstholm Havn i vækstsporet – skal være Europas grønneste

0
Hanstholm Havn her i fugleperspektiv med det 130.000 m2 store inddæmmede område til bl.a. den fremtidig erhvervsudvikling i forgrunden. Foto: Hanstholm Havn)

De første lejekontrakter er indgået på det gigantisk store inddæmmede baglandsareal på 130.000 m2 i forbindelse med Hanstholm Havns havneudvidelse til 650 mio. kr. Det nye landområde er skabt af den Aarhusianske entreprenørkoncern Aarslev A/S som sluttede sine omfattende arbejder i det sene efterår 2020. Nu gælder det fremtiden for vækst på arealerne i form af bl.a. terminaler og produktionsvirksomheder. Blandt de første og største lejere umiddelbart på det inddæmmede område er fiskemel- og fiskeolie koncernen FF Skagen samt en trawlvirksomhed.

Af Jens Nørgaard

Ambitionerne er store for Hanstholm Havn. Med udvidelsen satses der endnu mere på bl.a. erhvervstrafik og fiskeri. Potentialet er til stede, fortæller havnedirektør Nils Skeby i denne samtale med FiskerBladet. Derfor ser jeg store muligheder for at tiltrække nye virksomheder til området som forædlingsindustri inden for fisk, nu hvor man også har sluttet om- og tilbygningen af Danmarks største fiskeriauktion med en køleauktionsfacilitet, der ganske enkelt er ”State-of- the- art”.

På det inddæmmede område har FF Skagen sat sig på de første 20.000 m2. Derudover har virksomheden en option på 20.000 m2. Endelig har en eksisterende trawlvirksomhed i Hanstholm sat sig på 4.000 m2.

Ad åre er det tanken at flytte FF Skagens fabrik på Nordre Strandvej til det inddæmmede baglandsareal, der også rummer den nye lossekaj til industritrawlere. Vanddybden ved kaj er på 11 m. Selv de største trawlere kan gå til kaj uden at støde på grund i uanset vejrlig.

Indtil videre fortsætter køreturen med lastbil/fisk fra skib til fabrik. Planen er at etablere en opsamlingsterminal for så senere når FF Skagen flytter ud på baglandsarealerne at etablere en pipeline forbindelse fra skib til fabrik. Det handler om at få et optimalt flov uden afbrydelser i forbindelse med losning. Enheden tilfører ikke noget nyt i forhold til eksisterende aktivitet, men letter presset blandt arbejderne

Læs resten af historien i den seneste udgave af Maritime

(Visited 83 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her