En million kroner for at drive hjælpeløst rundt i 43 måneder

0
Foto: Jim Makos, Unsplash.

Fem besætningsmedlemmer kan endelig få fast grund under fødderne efter at have drevet rundt i næsten fire år.

En besætning på fem mand har indgået et forlig med ejeren af skibet MT Iba om en kompensation på lige over en million kroner til deling, efter at skibet har drevet hjælpeløst rundt i 43 måneder. Skibets ejer, Alco Shipping Services, har været i økonomiske problemer og har derfor ikke udbetalt løn i 32 måneder. Men hvis besætningsmedlemmerne forlod skibet uden bemanding kunne de efter international regler blive straffet, skriver Jyllands-Posten ifølge Shippingwatch.

Udover MT Iba er 119 andre skibe blevet efterladt i internationale farvande de seneste år. Mange skibe sejler under bekvemmelighedsflag, og derfor er der ingen nationale myndigheder, som kan tvinge ejerne til at tage ansvar for skibene. Samtidig vil besætningerne ofte først forladet skibet, når de har fået deres løn.

De fem besætningsmedlemmer har næsten tilbragt fire år ombord på skibet. Det forventes, at de får tilladelse til at forlade det indenfor få uger, eftersom Alco Shipping Services har solgt MT Iba til Shark Power Marine Service.

(Visited 577 times, 6 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her