Video: Mystisk olieforurening lukker israelske strande

0

Et stort olieudslip fra et endnu ukendt skib har tvunget Israel til at lukke alle strande ved Middelhavet. Tusindvis af frivillige er i gang med at rense strandene på en 160 kilometer lang strækning.

Et stormvejr har skyllet store mængder tjære op på kysten langs flere israelske strande, og det har fået myndighederne til at lukke strandene ned. Lokale frivillige i tusindvis er gået i gang med at rense strandene på en strækning, der løber op i 160 kilometer. Det skriver Ritzau. Ifølge direktøren for Israels Natur- og Parkmyndighed, Shaul Goldstein, er det den værste tjæreforurening, som Israel har set, og det vurderes, at det kan tage både måneder og år at få ryddet op.

Det er området fra Rosh Hanikra syd for grænsen til Libanon og ned langs kysten til Ashkelon nord for Gazastriben, der er ramt. De israelske miljømyndigheder gætter på, at olien er blevet pumpet ud af et skib, og at det potentielt kan dreje sig om mange hundrede ton. Ifølge myndighederne dukkede den første tjære op under en vinterstorm for en uge siden.

Israel er nu i samarbejde med europæiske agenturer begyndt arbejdet med at finde ud af, hvilket skib der har lukket olien ud. De israelske myndigheder mener, at det kan være sket fra et skib omkring 50 kilometer fra kysten den 11. februar. Satellitbilleder og forskellige modeller af havets bevægelser bidrager til at indsnævre mulighederne. I øjeblikket er ni skibe i søgelyset.

(Visited 81 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her