Maersk Eindhoven har stadig ikke fundet havn

0
Maersk Eindhoven. Foto: Port of Hamburg.

Tidligst torsdag ventes Maersk Eindhoven at kunne sejle i havn i Yokohama, efter at skibet i snart en uge har søgt en havn, hvor containerskibet kan blive repareret efter at have været i alvorlige problemer i høj sø nordøst for Japan.

Siden den 17. februar, hvor Maersk Eindhoven mistede 260 containere i høj sø nordøst for Hokkaido i Japan, har containerskibet drevet rundt i japansk farvand og ventet på at kunne lægge til i en havn, så skaderne kan gøres op og repareres, inden turen mod Los Angeles fortsætter. Det skriver Splash247.

De seneste forlydender går på, at skibet afventer godkendelse fra de japanske myndigheder og håber på at kunne sejle i havn i APM Terminals Yokohama torsdag. Til den tid vil skibet have drevet rundt i over en uge, siden det fik motorstop under et voldsomt uvejr 45 sømil fra Hokkaido.

Mærsks indledende analyser indikerer, at olietrykket udløste en sikkerhedsfunktion, der fik motorerne til at lukke ned. Der blev hverken konstateret fejl eller vedligeholdelsesproblemer. Rederiet har igangsat en komplet efterforskning af omstændighederne, der ledte op til hændelsen.

Der er fundet mindre skader på skibet, som kræver minimale reparationer. 13.100 TEU store Maersk Eindhoven var oprindelig på vej fra Xiamen i Kina til Los Angeles og ventes at fortsætte den planlagte rute, når skibet er blevet tilset.

Ulykken skete, præcis en måned efter at Maersk Essen på nøjagtig samme rute tabte 750 containere over bord. Maersk Essen sejlede efterfølgende i havn i Lazaro Cardenas i Mexico for at få mindre skader repareret. Skibet har siden genoptaget sin rute og ventes at ankomme til Los Angeles den 4. marts.

(Visited 88 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her