Maersk Tankers og Cargill indgår bunkerpartnerskab

0
Foto: Maersk Tankers.

Cargill og Maersk tankers indgår et samarbejde om en fælles bunker-indkøbstjeneste.

Med en plan om at kombinere selskabernes bunkervolumen og en ny bunkerindkøbstjeneste indgår Cargill og Maersk Tankers pr. 1. april et strategisk partnerskab. Det oplyser Maersk Tankers tirsdag formiddag i en pressemeddelelse. I første omgang vil selskaberne indhente bunkerbrændstof til den kombinerede flåde, mens det forventes, at forretningen udvides, og at flere samarbejdspartnere og kunder vil komme til på lidt længere sigt.

Cargill chartrer i øjeblikket en flåde på omkring 700 skibe og indhenter 2,5 millioner ton skibsbrændstof om året. Maersk Tankers har en flåde på mere end 220 produkttankskibe, hvilket øger den fælles årlige bunkervolumen til 3,5 millioner ton. De to selskaber håber, at den øgede skala og det omfattende samarbejde vil sikre lavere priser og bedre serviceydelser, og at forholdet til nøgleleverandører vil blive optimeret.

– Virksomhederne er uafhængige og uden fysisk olieaktivitet eller bunkeraktiver, og der vil derfor ikke være nogen interessekonflikter. Vores fokus vil være på gennemsigtighed, robust benchmarking og en moderne og digital kundeoplevelse, siger Olivier Josse, der er Head of Tankers and Marine Fuel hos Cargill.

De to selskaber har ambitioner om, at samarbejdet vil give kunderne forbedret adgang til markedsinformation, optimering af bunkerlogistik og forbedret skadesupport. Ved at digitalisere, centralisere og analysere store mængder tilgængelig data skal tjenesten reagere hurtigere på de skiftende markedsforhold.

– Rederiernes udfordringer på bunkermarkedet i dag er blevet mere komplekse. Med vores nye bunker-indkøbstjeneste ønsker vi at gøre deres liv lettere. Vores størrelse giver os mulighed for at tilbyde bunkerbrændstof til konkurrencedygtige priser, samtidig med at rederierne får en erfaren partner, der navigerer på bunkermarkedet på deres vegne, siger Claus Grønborg, der er Chief Investment Officer hos Maersk Tankers.

(Visited 71 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her