Norske job flyttes til Polen: Maersk Drilling-ansatte raser

0
Foto: Maersk Drilling

Omkostningerne i Polen er lavere end i Norge, og derfor varsler Maersk Drilling, at et endnu ukendt antal arbejdspladser flyttes fra Stavanger til Gdansk.

– Beskeden blev mødt med vantro. Først hyldede koncernledelsen de ansattes håndtering af coronapandemien. Så kom beskeden om, at mange job skal flytte. Folk er chokerede og vrede.

Sådan siger fagforeningsleder Frode Larsen, der repræsenterer knap 600 medlemmer i Industri Energi i Maersk Drilling, efter Maersk Drilling har meldt ud, at et endnu ubestemt antal arbejdspladser bliver flyttet fra Stavanger i Norge til Gdansk i Polen. Det skriver norske E24 ifølge Finans. Maersk Drilling angiver som årsag, at omkostningerne i Polen er lavere end i Norge, og at selskabet ønsker at samle visse kompetencer ét sted og i forvejen har stor aktivitet i Polen.

Det er primært kontoransatte, der bliver ramt af omstruktureringen, herunder medarbejdere i støttefunktioner tilknyttet administrationen, teknisk støtte og sundhed-, miljø- og sikkerhedsmedarbejdere. Administrerende direktør, Jakob Korsgaard, ønsker ikke at oplyse konkret, hvor mange arbejdspladser det drejer sig om. Han oplyser dog, at der er tale om en masseopsigelse, som per definition drejer sig om nedlæggelse af minimum 10 stillinger.

(Visited 332 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her