Skagen Havn skal være CO2-neutral om 10 år

0
Foto: Csaba Labancz for Skagen Havn

Startegier for bæredygtighed må ikke forblive ved pæne ord og et stykke papir i skrivebordsskuffen, mener ledelsen i Skagen Havn, der har lagt en grøn plan for de næste 10 år.

Fra 2030 skal Skagen Havn være CO2-neutral. Sådan lyder den ambitiøse målsætning, som ledelsen på havnen har udformet, skriver Søfart. Indledningsvis vil havnen omstille egen drift i en bæredygtig retning. Det indebærer blandt andet en udskiftning af belysning til led-lys, en gradvis overgang til elbiler og brug af miljøasfalt.

Videndeling og samarbejde skal desuden inspirere havnens øvrige virksomheder til at deltage i den grønne omstilling. Og så vil havnen tiltrække virksomheder og aktiviteter, der kan bidrage positivt til den bæredygtige omstilling.

– Grøn omstilling, bæredygtighed og FNs verdensmål – det kan hurtigt komme til at lyde lidt frelst og højtravende. Det er meget vigtigt for os, at vores bæredygtighedsstrategi ikke forbliver ved de pæne ord og et stykke papir i skrivebordsskuffen. Derfor har vi formuleret en meget jordnær definition på, hvad vi forstår ved bæredygtighed, og hvordan vi vil arbejde med den, siger havnedirektør Willy B. Hansen.

De danske er de første i Europa, der som branche har forpligtet sig til at arbejde med FNs verdensmål og konkrete målsætninger for den grønne omstilling i havnene.

(Visited 36 times, 2 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her