Ung grønlænder gør drøm til virkelighed

0

Selvom de sociale omkostninger kan være store, så er den 24-årige studerende og kommende fiskeriteknolog, Niklas Møller, overbevist om at han har valgt den helt rigtige uddannelse. Kravene er store og det kræver en god portion rygrad, teoretisk og praktisk indsigt at kunne begå sig ombord på en fabrikstrawler i en to måneders tørn i nogle af denne verdens mest barske farvande på fiskeri efter bl.a. rejer og torsk omkring Grønland og op i Barentshavet nord for Norge.

Af Jens Nørgaard 

Niklas Møllers drøm er at blive fabrikschef på en af de store trawlere under den grønlandske rederi- og fiskerikoncern Polar Seafood A/S med hovedkvarter i den grønlandske hovedstad Nuuk.

Den kommende fiskeriteknolog er fra Sisimiut lige nord for polarcirklen. Uddannelsen som Niklas er i gang med betyder at man lægger ud med 2 måneder på skolebænken. Herefter følger 2 måneder på fiskeri og 2 måneder fri. Derefter begynder det hele forfra.

Sammen med andre søgte Niklas ind på Polar Seafoods skræddersyede uddannelse som produktions- og fabrikschef i rederiets flåde af fabrikstrawlere. I kombination tager uddannelsen to år ombord på de sejlende enheder og teoretisk undervisning på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro.

Uddannelsen som fiskeriteknolog blev påbegyndt i Holstebro i april 2019. Mange unge grønlændere der søger ind i fiskeriet, men det er bestemt ikke alle der tager en uddannelse, fortsætter Niklas. Jeg fik muligheden og blev en del af et aspiranthold.

Læs hele historien i seneste udgave af Fiskerbladet

(Visited 15 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her