Droner og helikoptere skal bekæmpe pirater

0
Foto: Bertrand Bouchez.

Nigeria vil investere 1,2 milliarder kroner i fly, både og køretøjer, der skal bekæmpe pirater i Guineabugten.

Den nigerianske regering har annonceret en større investering at gøre Guineabugten mere sikker. Næste 1,2 milliarder kroner vil landet bruge på blandt andet højteknologiske droner, helikoptere og landbaserede køretøjer, der skal bekæmpe pirater i området. Det skriver Dryad Global.

– Vi vil have nok skibe placeret i vandet til at overvåge området på fuld tid. Der vil både være fly og droner, der holder øje og alle har kapacitet og autoritet til at skride ind, siger den nigerianske transportminister, Rotimi Amaechi.

Initiativet er blevet døbt Deep Blue Project, og det vil omfatte to specielle missionsskibe, to fly, to helikoptere, fire droner, 16 pansrede biler og 17 hurtige interceptorer. Blue Octagon, et israelsk søfartssikkerhedsfirma, har skaffet udstyret. Amaechi håber, at den maritime branche med de nye tiltag vil have mindre behov for private vagtløsninger, der koster mellem 50.000 og 61.000 kroner om dagen.

(Visited 38 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her