Ny containerterminal til Helsingborg

0
Image: Port of Helsingborg.

Havnen i den svenske by Helsingborg har store visioner for fremtidens drift, og allerede nu ligger det fast, at der skal bygges en ny containerterminal. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

”Vi fortsætter med at investere i fremtiden, og i store træk betyder det, at vi i princippet vil bygge en ny containerterminal fra bunden,” siger Bart Steijaert, administrerende direktør for havnen i pressemeddelelsen.

Den nye terminal skal ligge syd for den nuværende terninal, og det er målet, at det nye sted skal hjælpe med at give havnen yderligere 40 års udviklingspotentiale og plads til at vokse, så det kan håndtere en årlig vækst på 2 til 4 procent.

Ud over flytningen vil der blive bygget en ny kaj, der skal være 13 meter dyb og 750 meter lang; stor nok til at tre 225 meter lange skibe ligge side om side, ligesom der også vil blive bygget et nyt øko-elektrisk kransystem til at håndtere den øgede volumen. De nye kraner hjælper havnen med at nå sit mål om at være helt fossilfri.

Byggeriet planlægges påbegyndt i 2026, og den nye terminal forventes at åbne i 2028. Udviklingen af ​​den nye terminal vil fortsætte parallelt med den normale drift af havnen.

(Visited 53 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her