onsdag, januar 26, 2022

Legede med LEGO-klodser til jobsamtale

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Den nordjyske virksomhed MAN Energy Solutions, som blandt andet er verdens førende producent af store dieselmotorer til anvendelse i skibe og kraftværker, tog utraditionelle metoder i brug, da de skulle finde sin nye skibsmontørlærling i Frederikshavn. Det traditionelle jobsamtale blev nemlig erstattet med legoklodser.

- Advertisement -

Fem kandidater til jobbet mødte op til den utraditionelle jobsamtale, hvor de først fik en fælles introduktion til virksomheden og en gennemgang af de forskellige afdelinger i Frederikshavn, inden de blev blev inddelt i to hold, som hver fik et identisk sæt LEGO-klodser. Hold A fik rollen som “opfinder’”, mens hold B agerede “bygger”.

Opfinderne fremstillede et motorfundament ud af LEGO-klodserne, som de herefter skulle instruere bygge-holdet i at konstruere over en telefon. Herefter byttede de to hold roller, og det andet hold opfandt en ny sammensætning, som blev til et cruiseskib.

Til sidst havde kandidaterne mulighed for at introducere sig selv, inden de fik en fælles rundvisning på værkstedet. LEGO-opgaven, som tog udgangspunkt i formidling og kommunikation, og var altså en større del af udvælgelsesprocessen.

– Vi vil have de bedste lærlinge, da vi ønsker, at de skaber værdi for MAN Energy Solutions i deres læretid, og at de er med til at videreudvikle vores virksomhed. Derfor er sociale og kommunikative kompetencer også vigtige punkter i vores evaluering af kandidaterne, siger Site Manager Thomas Leander til Dansk Industri.

(Visited 377 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner