august 19, 2022 00:45

Legede med LEGO-klodser til jobsamtale

Logo_MAN_300x300

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Foto Forsvaret
Forsvaret i stor udrykning - Sendte helikopter efter vandscooter
Forsvarsministeren holder pressemøde i dag på fregatten Peter Willemoes
Investering - Forsvarsministeren vil skyde 40 milliarder i flåden
Stena Estelle
Datoen er sat - Nu skal Stena Lines nyeste E-Flex-færge indsættes
HydroPen
Maersk forsyner sin flåde med banebrydende brandslukningsudstyr
Foto Torm2
Bragende overskud - Torm lukrerer på høje rater

Den nordjyske virksomhed MAN Energy Solutions, som blandt andet er verdens førende producent af store dieselmotorer til anvendelse i skibe og kraftværker, tog utraditionelle metoder i brug, da de skulle finde sin nye skibsmontørlærling i Frederikshavn. Det traditionelle jobsamtale blev nemlig erstattet med legoklodser.

Fem kandidater til jobbet mødte op til den utraditionelle jobsamtale, hvor de først fik en fælles introduktion til virksomheden og en gennemgang af de forskellige afdelinger i Frederikshavn, inden de blev blev inddelt i to hold, som hver fik et identisk sæt LEGO-klodser. Hold A fik rollen som “opfinder’”, mens hold B agerede “bygger”.

Opfinderne fremstillede et motorfundament ud af LEGO-klodserne, som de herefter skulle instruere bygge-holdet i at konstruere over en telefon. Herefter byttede de to hold roller, og det andet hold opfandt en ny sammensætning, som blev til et cruiseskib.

Til sidst havde kandidaterne mulighed for at introducere sig selv, inden de fik en fælles rundvisning på værkstedet. LEGO-opgaven, som tog udgangspunkt i formidling og kommunikation, og var altså en større del af udvælgelsesprocessen.

– Vi vil have de bedste lærlinge, da vi ønsker, at de skaber værdi for MAN Energy Solutions i deres læretid, og at de er med til at videreudvikle vores virksomhed. Derfor er sociale og kommunikative kompetencer også vigtige punkter i vores evaluering af kandidaterne, siger Site Manager Thomas Leander til Dansk Industri.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

HydroPen
Maersk forsyner sin flåde med banebrydende brandslukningsudstyr
Foto Vejdirektoratet 6
Smukke billeder: Nu er der 13 bropillefundamenter i Storstrømmen
Foto Forsvaret
Forsvaret i stor udrykning - Sendte helikopter efter vandscooter
Den-kommende-Femern-forbindelse-er-et-kolossalt-anlaegsprojekt-som-kan-faa-stort-betydning-for-landsdelen
Se den flotte video: Sommer ved Femern Bælt
Forsvarsministeren holder pressemøde i dag på fregatten Peter Willemoes
Investering - Forsvarsministeren vil skyde 40 milliarder i flåden

Relaterede artikler