onsdag, januar 26, 2022

Fald i interessen for efterforskning af olie

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Interessen for Norges arktisk olie er faldet markant efter flere år med skuffende boreresultater. Det skriver Bloomberg.

- Advertisement -

Der har været et drastisk fald i interessen for arktisk olie i Norge. Ansøgningerne om borelicenser til Barentshavet er faldet til sølle syv ansøgninger – en lignende budrunde i 2013 havde here 26 bejlende virksomheder. Det er er stort slag for den norske regering, der har udbudt hele 125 nye blokke.

”Antallet af virksomheder er relativt lavt, men det er ikke en stor overraskelse… Der vil stadig være øget olieaktivitet i Barentshavet i årtier fremover,” siger den norske olie- og energiminister, Tina Bru, med henvisning til Goliat- og Snohvit-felterne, der allerede er i drift samt adskillige projekter som er under udvikling.

Barentshavet anslås at rumme mere end 60 procent af Norges uopdagede ressourcer, men ansøgninger om licenser der har været i markant tilbagegang. Den tidligere norske olieminister Tord Lien siger, at der har været en periode med “lavere interesse fra de store globale selskaber … Vi vil gerne indrømme, at efterforskningsresultaterne ikke har været nøjagtigt det, vi håbede på tilbage i 2015”.

(Visited 57 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner