onsdag, januar 26, 2022

Verdens største el-færge indsættes

POPULAR TODAY

News directly to your inbox

SUBSCRIBE

Norge skriver historie, når rederiet Bastø Fosen i dag klokken 8.00 indsætter verdens største elektriske bilfærge. Det fortæller rederiet.

- Advertisement -

Vores naboer mod nord, Norge, mener det alvorligt, når de siger, at der skal satses grønt. Inden årets udgang vil der være mindst 70 elektriske færger i drift i de norske farvande, og i dag tager det et skridt af de større, når verdens største el-drevne færge  – Bastø Electric – sættes i rutefart mellem Moss og Horten på Oslofjorden.

Og Bastø Electric er faktisk blot den første af tre elektriske færger, som skal betjene Norges mest trafikkerede færgestrækning, der hvert år fragter i omegnen af 3,8 millioner passagerer og 1,8 millioner køretøjer over Oslofjorden, men Bastø Electric skal alene stå for imellem 20 og 24 afgange.

Selve færgen er bygget i Tyrkiet og har en kapacitet på 600 passagerer og enten 200 biler eller 24 lastbiler, mens både batteri- og ladesystemerne er leveret fra Siemens Energys batterifabrik i Trondhjem. Batterierne om bord har en kapacitet på 4.300 kWh, mens ladesystemet har en effekt på 9.000kW. Det betyder, at færgen kan lades op ved hvert havneanløb.

(Visited 759 times, 1 visits today)
- Advertisement -

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her

POPULAR THIS WEEK

RECENT COMMENTS

Related articles

(Visited 27 times, 1 visits today)

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement på magasiner