Haldor Topsoe og Mærsk indgår partnerskabsaftale

0
Lederen af forskningscenteret, Bo Cerup-Simonsen. Foto Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Tirsdag morgen formaliserede Haldor Topsoe og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping deres samarbejde ved at underskrive en partnerskabsaftale. Det skriver de i en fælles pressemeddelelse.

Med aftalen bliver Topsoe en officiel partner for centret og forpligter sig til et langsigtet strategisk samarbejde om udvikling af kulstofteknologier til den maritime industri.

Samarbejdet tager udgangspunkt i konvertering af vedvarende ressourcer såsom biomasse og grøn elektricitet til energibærere og brændstoffer. Topsoe udvikler og industrialiserer også faste oxidelektrolyseceller (SOEC) til højeffektiv produktion af brint ved elektrolyse af vand. Topsoe og centret er begge parter i et allerede annonceret projekt, SOFC4Maritime, støttet af et tilskud fra Energy Technology Development and Demonstration Program (EUDP).

”Haldor Topsoe kommer med erfaring og viden inden for teknologier, der understøtter omdannelse af vedvarende ressourcer, en vigtig faktor for videreudvikling af kulstoffri teknologi og fremtidige brændstoffer. De ikke kun deler vores vision om en nul-kulstof-skibsfartsindustri, de har også for nylig erklæret deres ambition om at være verdensledende inden for kulstofemissionsreduktionsteknologier inden 2024. Vi ser virkelig frem til at engagere dem i vores F & U-programmer og aktiviteter og i at skabe en solid overgangsfortælling for den maritime industri,” siger Bo Cerup-Simonsen, administrerende direktør for Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Som en strategisk partner til centret vil Topsoe også tilslutte sig Advisory Board, repræsenteret ved Chief Strategy & Innovation Officer Kim Grøn Knudsen.

”Det er dejligt at samarbejde med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. Det er en spændende idé at lade nogle af skibsfartsindustriens mest fremtrædende aktører gå sammen med virksomheder, der har indsigt i at fremskynde energiomstillingen inden for søtransport. Sammen kan vi gøre en positiv forskel for verden og reducere kulstofemissioner markant, ”siger Kim Grøn Knudsen.

(Visited 200 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her