juni 9, 2023 19:38

Havbrugsejer nægter miljøforurening

Hjarnø Havbrug er anklaget for overproduktion af ørreder. Arkivfoto: Unsplash
Hjarnø Havbrug er anklaget for overproduktion af ørreder. Arkivfoto: Unsplash

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Danmark træner sammen med flere andre nationer under BALTOPS
USA og Danmark træner genladning af missiler på Bornholm
Nordkoreanske flag
Voldsom anklage: Dansk virksomhed hjalp Nordkoreas handelsflåde
Illustration Torghatten AS
Se videoen: Stockholm lancerer sin første autonome færge
Screenshot 2022-07-03 at 20.00
Uhyggelig video: Kvinde dræbt efter angreb af makrelhaj
Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland

Retssagen mod Anders Østergaard Pedersen, der ejer Hjarnø Havbrug A/S ved Horsens Fjord, begyndte i sidste uge med, at den tiltalte nægter sig skyldig. Det fortalte forsvarsadvokaten i Retten i Horsens.

Anders Østergaard Pedersen er tiltalt for overproduktion af fisk og for at have skjult oplysninger om sin produktion over for myndighederne, og i den forbindelse at have set stort på sine miljøgodkendelser og skruet voldsomt op for produktionen af ørreder. Men det passer altså ikke, siger forsvareren.

– Som anklageren har forelagt sagen, får man indtryk af, at den tiltalte har fejet en masse ind under gulvtæppet. Det er langtfra tilfældet. Der er intet holdt skjult for kommunen på noget tidspunkt, sagde forsvarsadvokat Thomas Andreas Mikkelsen i ifølge ritzau.

Anklageren bygger sagen på blandt andet oplysninger fra foderleverandører. På baggrund af det leverede foder til havbrugene er det af politiet beregnet, at produktionen af fisk har været langt større, end havbruget har oplyst til myndighederne.

Hjarnø Havbrug havde desuden i en periode tilladelse til at kompensere for noget af forureningen ved at opdrætte muslinger på rør i vandet, som skulle nedsætte forureningen fra fiskene, men det mener anklagemyndigheden ikke, har fundet sted i det omfang, som det er blevet indberettet til kommunen.

Anklageren i sagen kræver udover konfiskeringen af 191 millioner kroner både fængselsstraf samt bøde og ejer og virksomhed, ligesom Anders Østergaard Pedersen desuden bør frakendes retten til at drive dambrug og havbrug i en periode.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Zafiro Producer
Kæmpeskib sendt til skrot i Nordjylland
Foto Søfartsstyrelsen LinkedIn 1
Skønne billeder: Nordjysk reder indflager nyt skib under Dannebrog
Foto Molslinjen
Efter Express 5's sammenstød med pram - Nu ligger årsagen klar
Elever i riggen på Skoleskibet Georg Stage
Klar til havnefest - Skoleskibet Georg Stage kommer til Aarhus
Nordkoreanske flag
Voldsom anklage: Dansk virksomhed hjalp Nordkoreas handelsflåde

Relaterede artikler