maj 21, 2022 05:43

Dansk havn med bedste resultat til dato

Arkivfoto: Port of Aalborg
Arkivfoto: Port of Aalborg

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyheder direkte i indbakken!

Meld dig til vores gratis nyhedsmail og gratis e-abonnement

Populære idag

Esvagt Heidi døbt på havnen i Esbjerg
Skønne billeder - Nyt Esvagt-skib døbt af TotalEnergies
Nordhavnen i Aalborg
Havnedirektør meldte sin afgang - Nu er han hjemsendt
52CC9A1D-812D-4CD0-9466-83958BE3AC58
Kronjyder leverer verdens første metanol-elektriske løsning til Esvagt
Havnen i Nuuk
Væltet gasflaske i container udløste katastrofealarm
Forskningsskibet Dana i Hirtshals Havn Foto Milan Møller Pavlovic
Få studievejledning og rundtur på Danmarks største havforskningsskib

Danmarks største indlandshavn, Port of Aalborg, er kommet bedre igennem COVID-19-krisen end forventet og leverer i 2020 det bedste ordinære resultat til dato. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Port of Aalborg er en central infrastruktur i Danmark, og et velfungerende setup for at opretholde forsyningssikkerheden og skabe optimale rammer for erhvervslivet har under COVID-19-krisen været vigtigere end nogensinde før.

Derfor var det også med glæde, at bestyrelsen ved det netop overståede bestyrelsesmøde kunne godkende årsregnskabet for 2020, der blev endnu et godt år for Danmarks største indlandshavn. Omsætningen overstiger 223 millioner kroner, mens det samlede resultat på 63,2 millioner kroner før skat medfører en skatteindbetaling fra Port of Aalborg på næsten 6,2 millioner kroner.

”Resultat er yderst tilfredsstillende og ud over forventningerne til året, der for alle har været påvirket af Covid-19. Koncernen har på alle parametre overgået sig selv ved at fastholde toplinjen og samtidig udvise stor tilbageholdenhed på alle omkostningsgrupper og dermed øge bundlinjen. Det er Port of Aalborgs absolut bedste ordinære resultat til dato, og det kan vi ikke andet end være stolte af i et år som 2020,” siger borgmester og bestyrelsesformand i Port of Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen.

2020 bød på et lille fald i samlet antal anløb – især på krydstogtsiden, hvor den forventede rekordsæson med 45 skibe blev reduceret til et enkelt anløb. Til trods herfor er de samlede godsmængder steget med 20.000 tons i forhold til 2019 og lander på godt 3 mio. tons i alt. Dermed fortsætter udviklingen fra de senere år, hvor skibene bringer større og større godsmængder med til Aalborg.

Det er i forlængelse heraf interessant at bemærke, at godsfordelingen i 2020 har fordelt sig markant anderledes end tidligere år.

”Kul er faldet en del, men er blevet opvejet af en meget positiv fremgang i segmentet ”salt, svovl, jord- og stenarter”, som har mere end kompenseret for den faldende mængde kul,” siger Claus Holstein, adm. direktør i Port of Aalborg.

Port of Aalborgs forventninger til 2021 lyder på et overskud på 45-55 mio. kroner – med forbehold for konsekvenserne af Covid-19-situationen.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Populære denne uge

Kina, kinesisk flag, China, Chinese,
Video: Kinesisk spionskib opdaget ved hemmelig flådebase
Politikutterne til salg
Ordensmagten sælger ud - Køb en grønlandsk politikutter
Fregatten Niels Juhl affyrer et SM-2 missil
Se den vilde video - Sådan virker Danmarks nye missiler
Frederik d. VII's kanal
Tættere på genåbning - Dispensation til at åbne gammel kanal
Arkivfoto Tim Cole Unsplash
Hold i ryggen? Her er buddene på spækhuggerens 'ferie' i Limfjorden

Relaterede artikler