Efter færgekollision – nu er årsagen fundet

0
Lilleøre. Foto: Samsø Rederi

Hverken en teknisk fejl eller en fuld kaptajn var skyld i ulykken, da Samsøfærgen Prinsesse Isabella fredag eftermiddag kolliderede med den nye færge Lilleøre. Det siger færgedirektøren hos Samsø Rederi til TV2 Østjylland.

Det var hverken en teknisk fejl eller en fuld kaptajn, der fredag eftermiddag var skyld i, at Samsøfærgen Prinsesse Isabella fredag eftermiddag kolliderede med den nye færge Lilleøre. Den sejlede slet og ret ind i Sælvig Havn på Samsø fra en anden vinkel, end den plejede, og så skete ulykken.

”Der var ikke noget teknisk galt med skibet overhovedet. Det har vi fået tjekket. Det svarede til, at den sejlede ind i den forkerte havn. Vi har en til hurtigfærgen og en til Isabella,” siger færgedirektør Carsten Kruse fra Samsø Rederi til TV2 Østjylland.

Læs også: Uheldig færge efter kollision – Så længe er den væk

I forbindelse med ulykken tog politiet en alkotest på skibsføreren, og den viste 0,0 procent, men det er endnu uvist om sagen får personalemæssige konsekvenser efter uheldet.

Lilleøre, der skulle være indsat på ruten mellem Aarhus og Sælvig fra den 26. april, ligger nu på værftet Orskov Yard i Frederikshavn, hvor den bliver repareret.

”Der er ikke sket nogen skader på tekniske ting. Det er ren og skær aluminum, og det er meget fint. Værftet er nu ved at finde ud af, hvor lang leveringstid der er på de forskellige dele, og når vi ved, hvornår den kommer tilbage, så melder vi mere ud,” siger Carsten Kruse.

Færge Lilleøre forventes nu indsat den 21. maj.

(Visited 774 times, 1 visits today)

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar!
Skriv dit navn her